Tánc az élet magyar feliratos előzetes (16)
2024. március 09. írta: MViktoria

Tánc az élet magyar feliratos előzetes (16)

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=ItuwhK40&id=33F40CBD2FF56774560233AB75EA6EEB59EBF93D&thid=OIP.ItuwhK40hC9VlKcPMEwChAHaKD&mediaurl=https%3a%2f%2fwww.mafab.hu%2fstatic%2f2022%2f44%2f12%2f597023_1644837315.7216.jpg&cdnurl=https%3a%

Kedves mozi rajongók! 

Megint nektek kedvezek. Dübörög a Frankófon Filmnapok és Fesztivál és mi az idén is el vagyunk kényeztetve. Sikerült is elcsípni egy gyöngyszemet: 'Tánc az élet' feliratos, francia film. Elsőre kiszámítható történet egy táncosról, akinek egy váratlanul jött sérülés derékba töri a karrierjét. Majd megismerkedik egy kortárs tánc társulattal és ettől újabb lendületet vehet az élete. 

  Képtalálat a következőre: tánc az élet

Mondhatjuk, hogy szokásos forgatókönyv szerint zajlik a történek mégis beszippantja az embert. A film betekintést enged a táncosok világába. Láthatjuk milyen áldozatot hoznak, hogy miként gyötrik magukat napról-napra. Kezdetben, amikor ott tartottam, hogy kitaláljam milyen pályát választok és egyáltalán mihez kezdek az életemmel. Úgy tekintettem a tehetséges emberekre, mint azokra, akik ezt a kezdeti vívódást megúszták. Nem úgy mint mi, a  tehetségtelen többségnek, akiknek még az utat is ki kellett találnia és nem volt elég "csak" járni rajta. A tehetséges emberek adott képességekkel, készségekkel rendelkeznek és ha ez szorgalommal és kitartással párosul, akkor egyenes az út. Ráadásul minden nap azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek. Sima ügy! Csak ki kell tartaniuk! Mintha ez olyan könnyű lenne! Egy életen át tartó tanulás és alázat jellemzi az életüket. Mindezt azért, hogy elkápráztassanak minket nap, mint nap.

https://youtu.be/F9oKWKCQEjA

 Képtalálat a következőre: tánc az élet

Hősünk balerina. Karrierje csúcsán vagy annak nagyon a közelében, amikor megtörténik vele a baleset. Ezek a táncosok súrolják és eltökéltségük miatt néha át is lépik a fizika és az anatómia ésszerű határait. Te jó ég! Iszonyat amit a testükkel művelnek! Ez egy külön világ, amit kívülállóként talán soha nem is érthetünk meg igazán. Így van ezzel hősünk apja is, aki szintén nem tud vele mit kezdeni. A film vége viszont happy end. Úgyhogy bár apa és lánya sosem fognak egy nyelvet beszélni, ezt mégis képesek elfogadni és megérteni egymás világát. 

A zene erőteljes és magával ragadó az első perctől az utolsóig. Már emiatt is érdemes megnézni. Úgyhogy hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1huron.blog.hu/api/trackback/id/tr4518349415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása