Ciffra György Fesztivál és a fókuszban lévő fiatalok
2024. március 18. írta: MViktoria

Ciffra György Fesztivál és a fókuszban lévő fiatalok

https://cziffrafesztival.hu/

Kedves zene imádók! 

Engedjetek meg pár szót a Ciffra Fesztiválról. Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre ez az évről-évre egyre gazdagabb programot kínáló eseménysorozat. A palettán egyre változatosabb programokat találunk. Koncerteket, kiállításokat, előadásokat, beszélgetéseket, melyek egyre szélesebb rétegeket képesek bevonzani. Ezért sokszor még választani is nehéz volt. Épp ezért kiemelni is nehéz lesz egyet, de mégis megteszem.

A FÓKUSZBAN A FIATALOK | KOMPOZÍCIÓ ÉS IMPROVIZÁCIÓ IFJ. BALÁZS ELEMÉR ÉS OLÁH KRISZTIÁN KONCERTJE

 

Ifj Balazs Olah

Mindig keresem és mindig öröm, amikor olyan eseményt látok ami a fiatal művészek, nagy közönséggel való megismertetését és népszerűsítését tűzi ki célul. A Ciffra Fesztivál is ilyen. Mindig teret ad a fiatal tehetségek kibontakozásának. Az este nem "csak" arról szólt, hogy megmutathatták a művészetüket. A koncert előtt, egy rövid beszélgetés során egy kicsit jobban megismerhettük őket. Beszéltek arról, hogyan zajlik az alkotói folyamat vagy hogy hogyan gyorsítanak a munka tempón, amikor az szükséges. Oláh Krisztián például elmesélte, hogy amikor sokat kell komponálnia és szorítja a határidő, akkor matematikai feladatokat add föl magának. Már az egészen elképesztő, hogy számára ez gyorsítást jelent. Például összeírja a páratlan számokat 1-től, 21-ig és akkor arra már lehet komponálni valamit. Hihetetlen! Mi földi halandók talán sosem fogjuk megérteni ezt a folyamatot, de zenéjüket mindig élvezhetjük. Mindketten játszottak külön-külön, illetve együtt is. Sőt, még egy négykezest is, csak hogy teljes legyen a szortiment. A menüben szerepelt: Liszt Ferenc, Chopin és Bach, persze improvizációkkal. De saját szerzeményeiket is hallhattuk. Csodás este volt! A továbbiakban is érdemes őket keresni és hallgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://1huron.blog.hu/api/trackback/id/tr2818356835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása