Beletapsolni a zenébe...... a Manon Lescaut MÜPA
2024. március 04. írta: MViktoria

Beletapsolni a zenébe...... a Manon Lescaut MÜPA

Kedves zene rajongók!

Következzék egy kis élménybeszámoló a kedd esti Manon Lescaut előadásról. 

Amikor az ember vesz egy jegyet egy Puccini előadásra pontosan tudja hogy mire számíthat. Szenvedélyes zenére és egy szenvedélyes előadásra. Amire viszont nem számítottam az a szenvedélyes közönség, akik nem csak akkor tapsoltak amikor az "számukra engedélyezett" volt, hanem akkor is amikor ők úgy érezték, hogy annak ott a helye! Ez kétszer is megtörtént az előadás folyamán, ami üdítő, váratlan meglepetés volt! Más szavakkal van még remény a zene szerelmeseinek....! Jelentem, ugyanez a bátor közönség ült be másnap a Pikk dáma előadásra az Operaházban. Mert hogy ott is szem és fültanúja lehettem ennek a jelenségnek, hogy a közönség nem átall akkor tapsolni, amikor az előadást, a zenészt vagy az énekest arra érdemesnek ítéli! Brávó!

Isten éltesse a lelkes közönséget! Tartsa meg jó szokását és tapsoljon ahol és amikor tetszik! Az előadás óriási siker volt!  A zenészek és az énekesek is remekeltek! Hogy ne egy ömlengő, negédes valami legyen ez az egész blog itt és most megvallom, hogy a jelmezektől nem voltam elájulva. 

A rendező Káel Csaba, a karmester Vashegyi György. A címszereplő Monica Zanettin volt. 

Puccini: Manon Lescaut - Müpa (mupa.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://1huron.blog.hu/api/trackback/id/tr5918342755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása