Őszi sanzon, ami most tavasszal érkezik
2024. május 06. írta: MViktoria

Őszi sanzon, ami most tavasszal érkezik

http://indavideo.hu/video/Oszi_sanzon_12_-_feliratos_elozetes

Kedves olvasók és véletlenül ide tévedők!

Újabb mozi ajánló következik, aminek nagyon egyszerű oka van, ugyanis el vagyunk kényeztetve jó filmekkel és újabb és újabb filmbemutatókkal. A választásom ma az "Őszi sanzon"-ra esett. Egy francia, feliratos film. Főszerepben Guillaume Canet (Mathieu szerepében) és Alba Rohrwacher (aki a filmben Alice).

Nos, a történet viszonylag egyszerű két ember, akik valaha egy párt alkottak újra találkoznak. Először lefutják a szokásos köröket és egy kis tea és némi sütemény fölött kedélyesen számot adnak az azóta eltelt 15 évükről.  Mindketten azt hivatottak bizonyítani, hogy milyen sikeresek és az életük milyen jól alakult a másik nélkül. Eddig rendben is vagyunk, de ha a felszínt egy picit megkapargatjuk, már merőben mást találunk. Megrekedést, neheztelést, kétségeket, kérdéseket, melyekre nincs válasz. Van aki új lendületre, van aki bocsánat kérésre vár. Ez a film nem a boldog újra találkozás és újra egyesülés felszabadító élményét hozza el. Helyette viszont feltehetünk magunknak újabb kérdéseket. Vajon helyre hozhatjuk-e a hibáinkat 15 év után? Helyes-e megbolygatni mások életét a saját lelki megnyugvásunk érdekében? Folytathatunk-e egy beszélgetést ott, ahol évekkel azelőtt abba hagytuk? És ha igen van-e értelme? Hiszen akit ott hagytunk és akit újra látunk az már nem ugyanaz az ember. Vagy mégis? 

Azt írtam a kérdéseket magunknak kell feltennünk, mivel a válaszokat nem ez a film fogja megadni. Nem ebben kell keresni a megoldást. A mozi székből talán kicsit könnyes szemmel, de semmiképp nem megkönnyebbülten állhatunk fel. De talán azzal a reménnyel, hogy mi mesterei vagyunk a lezárásnak és az elengedésnek és a filmben látottak velünk soha nem fordulhatnak elő.

 

Őszi sanzon - előzetes - felirattal - YouTube

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://1huron.blog.hu/api/trackback/id/tr8918398007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása